Tuesday, November 17, 2009

Aku Dan Cinta Satu


Hujan lebat gile.. Biasalah hujung tahun camni hujan lebat akan membasahi. Apa yang ada dalam fikiran aku sekarang nie? Hurm.. Macam macam.. Mood untuk keluar pun tak ada sangat. Lagipun usahla aku berangan sangat kan nak joli kalau akaun bank kering kontang!

Nak cakap pasal duit nie aku jenis orang tak boros. Bila agak agak duit dah nak abis pandai pulak nak catu itu ini.. Haha! Tapi Alhamdulillah Allah tetap bagi aku rezeki. Pendek kata aku jarang sekali putus dengan bekalan rezeki darinya.

Theres a time aku betul betul jaga kewangan aku tapi in the end habis juga. Tambahan pula Crew baru macam aku nie banyak dapat cuti pastu kene attend clas airbus. It does effect my salary. What to do. Aku tetap bersyukur.

Aku selalu ditanya,

"Sayang ada duit lagi?"

Aku sering jawab ya.. Walaupun aku takde duit lansung. Tapi dia cukup memahami.Thats why kalau aku keluar for a trip dengannya aku cuba ngelak untuk membeli ole ole untuk diri sendiri. Bukannya apa, dia banyak keluarkan duit untuk aku. Banyak dan belanja makan minum aku. Aku rasa segan dan malu. Aku tiada punya apa apa pun.. Gerammnya!

Dari mula aku telah berjanji pada diri aku.. Bila kewangan aku dah stabil aku nak balas budi dan jasa baiknya. Masa aku berjauhan dengan famili dialah menjadi guardian yang menjaga makan minum aku. Bila aku sakit dialah orang yang paling kecoh nak tengok keadaan aku.

Teringat sekali tu aku migrain di rumah sewa aku.. Tiada daya untuk aku bangun. Lewat malam dia sanggup datang kepada aku sambil membawa makanan ringan sebagai alas perut. Susah untuk mencari kekasih hati yang betul betul take care pada pasangannya walaupun dia mempunyai tanggungjawab yang lebih besar untuk dirinya dan keluarganya.

Aku terharu.. Terima kasih cinta... Untuk segalanya... Kau berikan lagi.. Kesempatan itu..

No comments: